Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: · 1 ui · 200 gram broccolirijst · 400 gram paddenstoelenmix · 3 el sriracha · 3 el sojasaus · 1 handje (20 gram) ongezouten pinda's Hoe maak je het? 1. Schil en snipper de ui. Verhit een eetlepel (15 ml) (olijf)olie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg, als de ui begint te kleuren, de broccolirijst toe en bak samen zo'n 2 - 3 minuten door. 2. Snijd ondertussen de paddestoelenmix grof. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in zo'n 5 minuten goudbruin. Voeg dan de sriracha en de sojasaus toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen. 3. Hak de pinda's grof. Verdeel de gebakken broccolirijst over twee borden, verdeel hier de paddenstoelen over en strooi de ongezouten pinda's eroverheen. Enjoy! Bron: chickslovefood.nl PARELCOUSCOUS MET COURGETTE & ZONGEDROOGDE TOMAAT
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: · 2 liter water · 200 gram parel couscous · 70 gram tomatenpuree · 200 gram verse peultjes · 2 courgettes · 295 gram zongedroogde tomaten · 15 gram verse munt · 2 el rode wijnazijn · 165 gram groene olijven met knoflook · 2 el (olijf)olie · 200 gram witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat Benodigdheden: keukenmachine Hoe maak je het? 1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn. 2. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper. TIP: Je kunt ook 300 gram ‘normale’ couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je iets minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan. Enjoy! Bron: allerhande.nl Voedingswaarde per portie: 585 calorieën 58 gram koolhydraten 28 gram vetten 23 gram eiwitten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 15 min Ingrediënten: - 300 gram volkoren fusilli - 1 komkommer - 400 gram rivolo-cherrytomaten - 90 gram koelverse pestospread - 85 gram rucola - 250 gram warmgerookte zalmstukken Hoe maak je het? 1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. 3. Giet de pasta af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta met de pestospread, rucola, komkommer, tomaat en verdeel de zalm in stukken erover. Breng op smaak met peper en zout. - Tip: vervang de zalm door witte kaas en/of geroosterde pijnboompitten Enjoy! Bron: allerhande Voedingswaarde per portie: 550 kcal 59 gram koolhydraten 26 gram eiwitten 22 gram vetten 5 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|