MovementPro
  • Home
  • Diensten
    • Personal Training
    • MOM-FIT
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • Rooster
    • Acties >
      • Gift card
      • PROEFLESSEN
  • Succesverhalen
  • Team
    • OVER >
      • IMPRESSIE
      • EVENTS
  • ONLINE PORTAAL
  • MOVEMENTPRO BLOG
  • CONTACT
  • Vacature

POMPOEN STAMPPOT

25/11/2021

Comments

 
Foto
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

 
Ingrediënten:
  • 200 gram pompoenblokjes 
  • 200 gram  zoete aardappels 
  • 1 appel 
  • 2 handjes ongezouten pistachenoten 
  • 80 gram zachte geitenkaas 
  • 75 gram rucola

Hoe maak je het?

1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. 
2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pompoen- en zoete aardappelblokjes in zo'n 10 minuten gaar.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
4. Hak de pistachenootjes en verkruimel de geitenkaas. 
5. Giet de pompoen en zoete aardappel af, maar bewaar wel een scheutje kookvocht. 
6. Stamp de zoete aardappel en pompoen samen met het kookvocht, de rucola en zout en peper.
​Meng de 7. stamppot vervolgens met 3/4 van de appel, 3/4 van de pistache en 3/4 van de geitenkaas. 

8. Verdeel de stamppot over twee borden en maak af met de rest van de appel, pistache en geitenkaas.

Enjoy!

 
Bron: chickslovefood.nl
 
Comments

ERWTENSOEP

10/11/2021

Comments

 
Erwtensoep

Foto
​Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 1,5 uur pruttelen

 
Ingrediënten:
·      250 gr spliterwten
·      2 runderbouillonblokjes (zoutarm)
·      1 kleine prei
·      150 gram iets kruimige aardappels
·      150 gram winterpeen
·      150 gram knolselderij
·      15 gram bladselderij
·      200 gram extra magere rookworst




​

Hoe maak je het?
​

- Spoel de spliterwten schoon en doe ze in een ruime pan. Voeg 1250 ml koud water en de bouillonblokjes toe en laat aan de kook komen.
- Laat dit ongeveer anderhalf uur koken en roer het regelmatig goed door. De spliterwten koken allemaal kapot waardoor je een groene puree overhoudt. Dit is de basis van je erwtensoep.
- Snijd de prei in ringen van 0,5 tot 1 cm breed. Spoel de ringen goed af zodat al het eventuele zand eruit is.
- Schil de aardappel, winterpeen en de knolselderij. Snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de bladselderij grof.
- Voeg 20 minuten voordat de soep klaar is de rookworst, aardappel, groente en bladselderij toe.
- Haal op het eind de rookworst uit de soep en snijd deze in dunne plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep.
- Maak de soep eventueel verder op smaak met peper en zout. Zelf hebben we er niets aan toegevoegd, omdat we hem prima op smaak vonden.

Enjoy!

Voedingswaarde per persoon:
397 calorieën
24,7 gram eiwitten 
54,0 gram koolhydraten
8,6 gram vetten 
7,3 gram vezels 

Bron: projectgezond.nl
Comments

POMPOENSTOOFMET KIP EN COUSCOUS

3/11/2021

Comments

 
Foto
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

 
Ingrediënten:
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • 120 gram couscous
  • 1 kippenbouillonblokje (natriumarm)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram pompoenblokjes
  • 2 tomaten
  • 20 gram rozijnen
  • 5 gram koriander
  • optioneel: citroen(sap)





Hoe maak je het?
​

1.Maak de kippendijen schoon en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Marineer de kippendijen in een scheutje olie met de ras el hanout kruiden.

2.Laat een (hapjes)pan goed heet worden en bak de kippendijen op hoog vuur rondom bruin. Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg.

3.Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik voor de bereiding kippenbouillon in plaats van water. Maak 25 à 50 milliliter bouillon extra om straks bij de pompoenstoof te gieten.

4.Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

5.Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd ze in blokjes.

6.Verhit een scheutje olie in de pan waarin ook de kip gebakken is. Fruit de ui en knoflook daarin aan.

7.Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee.

8.Doe de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door.

9.Voeg 25 milliliter van de kippenbouillon toe en laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Voeg indien nodig een extra scheutje bouillon toe.

10.Wel de rozijnen in warm water en hak de koriander fijn. Roer zowel de rozijnen als de koriander door de couscous. Maak de couscous verder op smaak met wat peper en een paar druppels citroensap.

11.Voeg de stukjes kip de laatste 5 minuten bij de pompoenstoof. Laat de deksel eventueel van de pan als de stoof nog te nat is.

12.Schep de couscous op de borden en beleg met een schep pompoenstoof. Garneer desgewenst met koriander en een schijfje citroen.



Enjoy!
​

Bron: projectgezond.nl
Voedingswaarde per portie:
498 calorieën
26 gram eiwitten
65 gram koolhydraten
13 gram vetten
16 gram vezels 
Comments
    Foto
    MAURICE VAN LIEROP
    Foto
    NENA VAN VELDHOVEN
    Foto
    REGINA SMITS

    ​

    All
    FOOD
    SPORT

     

    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    August 2019


> Contact
​> Disclaimer

> Privacy
> Algemene voorwaarden
​

Social media
Volg ons ook op:
PARTNERS
> Recreatiegebied de IJzerenman 
> Het LoopCentrum
> Fresh
> Mariëlle van Tuel - Massage
> Strong Viking
> Villa Kempen-Broek
> Marissa Food and Lifestyle
​> Consumed.nl

SAMEN NAAR EEN FIT & GEZOND LEVEN!
"Durf jij de uitdaging aan? Neem dan snel contact op! Dan kunnen we samen gaan werken aan een gezonde leefstijl. Tijdens het proces van verandering zal team MovementPro jouw stok achter de deur zijn waarbij we je blijven motiveren en inspireren. Wacht niet en begin vandaag nog!''

Locatie
Geurtsvenweg 1 | 6006 SN weert


  • Home
  • Diensten
    • Personal Training
    • MOM-FIT
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • Rooster
    • Acties >
      • Gift card
      • PROEFLESSEN
  • Succesverhalen
  • Team
    • OVER >
      • IMPRESSIE
      • EVENTS
  • ONLINE PORTAAL
  • MOVEMENTPRO BLOG
  • CONTACT
  • Vacature