Hoe maak je het? 1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. 2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pompoen- en zoete aardappelblokjes in zo'n 10 minuten gaar. 3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. 4. Hak de pistachenootjes en verkruimel de geitenkaas. 5. Giet de pompoen en zoete aardappel af, maar bewaar wel een scheutje kookvocht. 6. Stamp de zoete aardappel en pompoen samen met het kookvocht, de rucola en zout en peper. Meng de 7. stamppot vervolgens met 3/4 van de appel, 3/4 van de pistache en 3/4 van de geitenkaas. 8. Verdeel de stamppot over twee borden en maak af met de rest van de appel, pistache en geitenkaas. Enjoy! Bron: chickslovefood.nl Erwtensoep Hoe maak je het? - Spoel de spliterwten schoon en doe ze in een ruime pan. Voeg 1250 ml koud water en de bouillonblokjes toe en laat aan de kook komen. - Laat dit ongeveer anderhalf uur koken en roer het regelmatig goed door. De spliterwten koken allemaal kapot waardoor je een groene puree overhoudt. Dit is de basis van je erwtensoep. - Snijd de prei in ringen van 0,5 tot 1 cm breed. Spoel de ringen goed af zodat al het eventuele zand eruit is. - Schil de aardappel, winterpeen en de knolselderij. Snijd ze in kleine blokjes. - Hak de bladselderij grof. - Voeg 20 minuten voordat de soep klaar is de rookworst, aardappel, groente en bladselderij toe. - Haal op het eind de rookworst uit de soep en snijd deze in dunne plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep. - Maak de soep eventueel verder op smaak met peper en zout. Zelf hebben we er niets aan toegevoegd, omdat we hem prima op smaak vonden. Enjoy! Voedingswaarde per persoon: 397 calorieën 24,7 gram eiwitten 54,0 gram koolhydraten 8,6 gram vetten 7,3 gram vezels Bron: projectgezond.nl Hoe maak je het?
1.Maak de kippendijen schoon en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Marineer de kippendijen in een scheutje olie met de ras el hanout kruiden. 2.Laat een (hapjes)pan goed heet worden en bak de kippendijen op hoog vuur rondom bruin. Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg. 3.Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik voor de bereiding kippenbouillon in plaats van water. Maak 25 à 50 milliliter bouillon extra om straks bij de pompoenstoof te gieten. 4.Snipper de uien en hak de knoflook fijn. 5.Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd ze in blokjes. 6.Verhit een scheutje olie in de pan waarin ook de kip gebakken is. Fruit de ui en knoflook daarin aan. 7.Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee. 8.Doe de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door. 9.Voeg 25 milliliter van de kippenbouillon toe en laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Voeg indien nodig een extra scheutje bouillon toe. 10.Wel de rozijnen in warm water en hak de koriander fijn. Roer zowel de rozijnen als de koriander door de couscous. Maak de couscous verder op smaak met wat peper en een paar druppels citroensap. 11.Voeg de stukjes kip de laatste 5 minuten bij de pompoenstoof. Laat de deksel eventueel van de pan als de stoof nog te nat is. 12.Schep de couscous op de borden en beleg met een schep pompoenstoof. Garneer desgewenst met koriander en een schijfje citroen. Enjoy! Bron: projectgezond.nl Voedingswaarde per portie: 498 calorieën 26 gram eiwitten 65 gram koolhydraten 13 gram vetten 16 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|