PROTEIN SMOOTHIE
Voedingswaarde per portie: 310 kcal 23 gram koolhydraten 3 gram vetten 44 gram eiwitten 3 gram vezels ZOETE AARDAPPEL NACHO'S MET GUACAMOLE Aantal: 2 personen Ingrediënten: Voor de nacho-frietjes: – 400 gram zoete aardappel – 1 el cayennepeper – 1 el kokosolie of olijfolie Voor de topping: – 1 avocado – ½ citroen – 2 tomaten – 1 rode ui – 50 gram Feta kaas – 2 el zure room (light) – 1 takje platte peterselie – een snufje chilipoeder Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm. Kruid de zoete aardappel-nacho’s met cayennepeper en besprenkel ze met een eetlepel gesmolten kokosolie of olijfolie. Schud de zoete aardappel-nacho’s goed door elkaar. 3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel-nacho’s over de bakplaat. Bak de ze 30 minuten in het midden van de oven en schep ze halverwege om. 4. Laat de zoete aardappel-nacho’s even afkoelen terwijl je met de topping aan de slag gaat! 5. Halveer de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado fijn en roer het sap van een halve citroen en de chilipoeder door de geprakte avocado. Zet je guacamole even apart. 6. Snij de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en verkruimel de Feta kaas. 7. Verdeel de zoete aardappel-nacho’s over een schaal, beleg ze met de guacamole, zure room, tomaat, rode ui, feta en peterselie. Eet smakelijk! Voedingswaarden per portie: 497 calorieën 59 gram koolhydraten 11 gram eiwitten 27 gram vetten 15 gram vezels Bron: jenniferkrijnen.com Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: · 300 gram kipfilet(blokjes) · 1 zak (400 gram) gemengde sla · 250 gram shiitakes · 250 gram groene asperges · 250 gram taugé · 1 limoen · 1 bosui · 40 gram cashewnoten (ongezouten, ongebrand) · 8 el sojasaus (natrium arm) · 1 cm verse gember · 2 teentjes knoflook Hoe maak je het? 1. Bak de kipfilet in een beetje olijfolie. 2. Snijd de shiitakes doormidden. 3. Maak de Teriyaki saus door de sojasaus, gember, knoflook en limoensap te mengen. 4. Doe de shiitakes bij de kip en voeg de saus toe. 5. Kook de groene asperges 2 minuten zodat ze nog knapperig blijven. Giet af. 6. Bak de taugé nog 1 minuutje mee met de kip. 7. Verdeel de sla over de borden en leg hier de Teriyaki kip en de asperges op. 8. Garneer met cashewnoten en wat ringetjes bosui. ENJOY! Bron: tastyfoodsome.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|