ZOETE AARDAPPEL NACHO'S MET GUACAMOLE Aantal: 2 personen Ingrediënten: Voor de nacho-frietjes: – 400 gram zoete aardappel – 1 el cayennepeper – 1 el kokosolie of olijfolie Voor de topping: – 1 avocado – ½ citroen – 2 tomaten – 1 rode ui – 50 gram Feta kaas – 2 el zure room (light) – 1 takje platte peterselie – een snufje chilipoeder Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm. Kruid de zoete aardappel-nacho’s met cayennepeper en besprenkel ze met een eetlepel gesmolten kokosolie of olijfolie. Schud de zoete aardappel-nacho’s goed door elkaar. 3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel-nacho’s over de bakplaat. Bak de ze 30 minuten in het midden van de oven en schep ze halverwege om. 4. Laat de zoete aardappel-nacho’s even afkoelen terwijl je met de topping aan de slag gaat! 5. Halveer de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado fijn en roer het sap van een halve citroen en de chilipoeder door de geprakte avocado. Zet je guacamole even apart. 6. Snij de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en verkruimel de Feta kaas. 7. Verdeel de zoete aardappel-nacho’s over een schaal, beleg ze met de guacamole, zure room, tomaat, rode ui, feta en peterselie. Eet smakelijk! Voedingswaarden per portie: 497 calorieën 59 gram koolhydraten 11 gram eiwitten 27 gram vetten 15 gram vezels Bron: jenniferkrijnen.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|