Aantal: 3 porties Ingrediënten: - 250 gram linguine integrali (of andere volkoren pasta) - 90 gram (verse) pesto - 150 gram mozzarella balletjes (buffalo) - 250 gram cherrytomaatjes - 5 gram verse basilicum - 100 gram groene olijven - 50 gram rucola Hoe maak je het? - Kook de pasta volgens bereiding op de verpakking - Snijd de tomaatjes doormidden en haal de blaadjes basilicum van de takjes - Griet de pasta af en schep de pesto en de rucola er doorheen - Doe de pasta in een schaal en voeg de mozzarella, tomaatjes, basilicum en olijven toe. Enjoy! Bron: voedzaamensnel Voedingswaarden per portie: 488 calorieën 26 gram koolhydraten 35 gram vetten 17 gram eiwitten WOK GERECHT - BLOEMKOOLRIJST MET GEBAKKEN ZALM & SPINAZIE Ingrediënten: - 2 zalmfilets - 400 gram bloemkoolrijst - 200 gram verse spinazie - 8 kleine zoete cherry tomaatjes - 1 sjalot - 75 gram Feta - 1 el (15 ml) sojasaus - klein scheutje sesamolie .Hoe maak je het? - Verhit 1 el (15 ml) olie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar. - Snipper de sjalot en verhit weer 1 el olie in een wokpan en fruit de sjalot kort aan. - Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. - Breng het geheel op smaak met een snufje peper en sojasaus. - Halveer de cherrytomaatjes en bak ze een paar minuten mee. - Trek de gebakken zalm met twee vorkenn uit elkaar. - Verdeel de spinazie wok en gebakken zalm over twee borden en sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en genieten maar! Voedingswaarde per portie: 429 kcal 11 gram koolhydraten 26 gram vetten 38 gam eiwitten Bron: Beaufood.nl Aantal: 1 portie
Ingrediënten: - 100 gram gerookte kip - 75 gram veldsla - 50 gram cherrytomaatjes - ½ (50 gram) mango - ½ (50 gram) avocado - 2 el (30 gram) granaatappelpitjes - 30 gram Feta - 2 – 3 el (30 gram) (magere) yoghurt of kwark - sap en rasp van een ½ limoen Hoe maak je het? - Voor de dressing: doe 2-3 eetlepels yoghurt in een kommetje. Pers de ½ limoen uit en rasp de schil eraf. Voeg de limoensap -en rasp naar smaak toe en laat even staan zodat de smaken even kunnen intrekken. - Voor de salade: was de veldsla. Snijd de mango en avocado in stukjes en de cherrytomaatjes in kwartjes. Als de gerookte kip nog niet gesneden is, snijd je deze in plakjes. Verdeel de gerookte kip over de salade en verkruimel de feta. Geef het geheel extra smaak en kleur door er wat granaatappelpitjes overheen te strooien en maak af met de yoghurt-limoendressing Enjoy! Voedingswaarde per portie: 402 kcal 27 gram koolhydraten 19 gram vetten 33 gram eiwitten Bron: thesaladjunkie |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|