HAVERMOUTPAP MET GEKARAMELISEERDE PEER Hoe maak je het? 1. Halveer de peer, verwijder het kroosje en snijd één helft in dunne partjes. 2. Doe de kokosolie of olijfolie en ahorn siroop samen in een pan en zet het vuur laag. Voeg de partjes peer toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de walnoten toe en bak nog een paar minuten mee tot het gaat karamelliseren. Roer af en toe even om. 3. Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen. 4. Doe de havermout met rijst-kokosnoot of haverdrink in een pannetje en breng aan de kook. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje ontstaat er havermoutpap. 5. Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en garneer met peer, walnoten en een snufje kaneel. Enjoy! Bron: zonderzooi.com Gezondheidsvoordelen havermout: - Vitaminen: Havermout is rijk aan B-vitaminen zoals vitamine B1, B2, B6 en B8. Naast de B-vitaminen bevat havermout ook vitamine E en K. - Mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium, calcium, koper, selenium, mangaan en jodium. - Hoog vezelgehalte; zorgt voor een goede spijsvertering. - Bevat langzame koolhydraten waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. - Bevat (de goede) onverzadigde vetten. KIP ROERBAK MET RIJST EN SPERZIEBONEN Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: - 300 gram zilvervliesrijst - 225 gram (diepvries) gebroken sperziebonen - 3 el zonnebloemolie - 300 gram kipfiletreepjes - 1,5 el kerriepoeder - 450 gram nasi groenten - 40 gram verse selderij Zo maak je het:
Voedingswaarden per portie: 515 kcal 63 gram koolhydraten 27 gram eiwitten 15 gram vetten 9 gram vezels Bron: allerhande.nl RIJKGEVULDE MAALTIJDSOEP MET KIP, MAÏS, ZOETE AARDAPPEL EN RIJST Aantal: 4 personen Ingrediënten: - 200 gram zilvervliesrijst - 385 gram kipdijfilet - 400 gram zoete aardappel - 250 gram cherrytomaten - 300 gram maiskorrels in blik - 2 el zonnebloemolie - 2 tl milde paprikapoeder - 1¼ liter water - 1 Maggi kippenbouillontablet minder zout - 1 limoen Hoe maak je het? - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken. - Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. - Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. - Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen. Enjoy! Bron: ah.nl Voedingswaarde per portie: 595 kcal 74 gr koolhydraten 19 gram vetten 27 gram eiwitten 9 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|