HAVERMOUTPAP MET GEKARAMELISEERDE PEER Hoe maak je het? 1. Halveer de peer, verwijder het kroosje en snijd één helft in dunne partjes. 2. Doe de kokosolie of olijfolie en ahorn siroop samen in een pan en zet het vuur laag. Voeg de partjes peer toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de walnoten toe en bak nog een paar minuten mee tot het gaat karamelliseren. Roer af en toe even om. 3. Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen. 4. Doe de havermout met rijst-kokosnoot of haverdrink in een pannetje en breng aan de kook. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje ontstaat er havermoutpap. 5. Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en garneer met peer, walnoten en een snufje kaneel. Enjoy! Bron: zonderzooi.com Gezondheidsvoordelen havermout: - Vitaminen: Havermout is rijk aan B-vitaminen zoals vitamine B1, B2, B6 en B8. Naast de B-vitaminen bevat havermout ook vitamine E en K. - Mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium, calcium, koper, selenium, mangaan en jodium. - Hoog vezelgehalte; zorgt voor een goede spijsvertering. - Bevat langzame koolhydraten waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. - Bevat (de goede) onverzadigde vetten. |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|