Aantal: 1 portie Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: - 2 sneeën volkoren brood - 20 gr tomatenpuree - 35 gr mozzarella - 10 gr rode ui - 15 gr gele of rode paprika - gedroogde oregano Hoe maak je het? - Besmeer beide sneeën brood met de helft van de tomatenpuree en bestrooi met wat oregano. - Snijd de mozzarella in dunne plakken, de ui in ringen en de paprika in dunne reepjes. - Beleg één snee brood met de gesneden groenten en mozzarella en bestrooi met peper en zout. - Leg de andere (besmeerde) snee brood er bovenop en bak de tosti in een contactgrill, tosti-ijzer of gewoon in de pan bruin. Enjoy! Bron: projectgezond.nl Voedingswaarde per portie: 266 calorieën 15 gram eiwitten 32 gram koolhydraten 6 gram vetten 22 gram vezels TOMAAT - VENKEL SOEP
Aantal: 2 - 3 personen
Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten:
- 1 liter water - 1 - 2 groentebouillon blokjes (natrium-arm) - 1 ui - 400 gram tomaten(blokjes) - 1/2 venkel - 200 gram wortel - verse basilicum - snufje zwarte peper Bereidingswijze: - Snijd de ui, tomaten, venkel en wortel in stukjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui. Voeg na een paar minuten de rest van de ingrediënten toe behalve de verse basilicum. Kook de soep ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna een paar blaadjes basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer. Enjoy! Bron: lekkerensimpel.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|