ZOETE AARDAPPEL-ANDIJVIE STAMPPOT AANTAL: 2 PERSONEN BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN Ingrediënten: - 600 gram zoete aardappel - 1 (natrium arm) bouillonblokje - 250 gram verse andijvie - 200 gram vegetarische balletjes - 2 (rode) paprika's - 2 el gebakken uitjes - 50 gram geraspte (30+) kaas - snufje zout en peper Hoe maak je het? - Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water. Na ongeveer 15 - 20 minuten is de zoete aardappel zacht. - Giet het kookvocht af, maar bewaar een beetje kookvocht. - Stamp de zoete aardappels met een snufje zout en peper tot puree met een aardappelstamper. - Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een pan met een beetje (olijf)olie. - Snijd de paprika's in stukjes en meng door de aardappelpuree, net zoals de geraspte kaas en andijvie. - Serveer de aardappelpuree met de vegetarische balletjes en de gebakken uitjes. & Enjoy! Voedingswaarde per portie: 601 calorieën 87 gram koolhydraten 13 gram vetten 32 gram eiwitten 16 gram vezels BRON: lekkerensimpel.com VEGAN KIP - KERRIE
Aantal: 3 porties Ingrediënten: 2 bosuitjes 1 rode paprika 150 gram zilvervliesrijst 100 gram ongezouten cashewnoten 1 verpakking plantaardige kipstukjes (de Vegetarische slager) 200 gram sugarsnaps 2 handjes (50 gram) verse spinazie 1 tl kurkuma 2 el kerriepoeder 1 tl paprikapoeder 400 ml kokosmelk light 1 handje (15 gram) rozijnen Hoe maak je het? 1. Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika in grove stukken. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart. 2. Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en voeg de plantaardige kipstukjes toe. Bak ze samen met de sugarsnaps, paprika, kurkuma-, kerrie- en paprika- poeder in 4 minuten goudbruin. 3. Voeg daarna de kokosmelk light toe en zet het vuur lager. 4. Laat alles nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus kan indikken. 5. Voeg de rozijnen en de spinazie op het laatst toe en laat ze nog even mee verwarmen. 6. Pak een diep bord, serveer de kerrieschotel met rijst. Garneer met de geroosterde cashewnoten en bosui Eet smakelijk! Bron: lisagoesvegan.com Voedingswaarde per portie: 622 kcal 66 gram koolhydraten 27 gram vetten 25 gram eiwitten 7 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|