ZOETE AARDAPPEL-ANDIJVIE STAMPPOT AANTAL: 2 PERSONEN BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN Ingrediënten: - 600 gram zoete aardappel - 1 (natrium arm) bouillonblokje - 250 gram verse andijvie - 200 gram vegetarische balletjes - 2 (rode) paprika's - 2 el gebakken uitjes - 50 gram geraspte (30+) kaas - snufje zout en peper Hoe maak je het? - Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water. Na ongeveer 15 - 20 minuten is de zoete aardappel zacht. - Giet het kookvocht af, maar bewaar een beetje kookvocht. - Stamp de zoete aardappels met een snufje zout en peper tot puree met een aardappelstamper. - Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een pan met een beetje (olijf)olie. - Snijd de paprika's in stukjes en meng door de aardappelpuree, net zoals de geraspte kaas en andijvie. - Serveer de aardappelpuree met de vegetarische balletjes en de gebakken uitjes. & Enjoy! Voedingswaarde per portie: 601 calorieën 87 gram koolhydraten 13 gram vetten 32 gram eiwitten 16 gram vezels BRON: lekkerensimpel.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|