AVOCADO-ZALM TOAST Aantal: 1 portie Ingrediënten: - 1 el soja saus (natriumarm) - ½ el sesamolie - ½ el rijstazijn - 1 tl sesamzaadjes - 75 gram gerookte zalmblokjes - ½ (50 gram) avocado - 5 dunne plakjes komkommer - 1 handje (25 gram) rucola - 1 snee volkoren brood Hoe maak je het? - Rooster het volkoren brood in de broodrooster. - Prak de avocado. - Mix de sesamolie, sojasaus, rijstazijn en sesamzaadjes in een klein schaaltje door elkaar. - Voeg de zalmblokjes en komkommer plakjes toe en roer dit voorzichtig door elkaar. - Besmeer de geprakte avocado op de boterham en leg er de rucola op. - Verdeel nu het zalm-mengsel over de avocado toast. - Strooi eventueel nog wat sesamzaadjes over de toast. Enjoy! Voedingswaarde per portie: 443 kcal 19 gram koolhydraten 28 gram vetten 24 gram eiwitten Bron: jennyalvares.com SPECULAASCAKE Ingrediënten: 250 gram amandelmeel 200 ml plantaardige melk (soja- of amandelmelk) 1 el koek- en speculaaskruiden 3 eieren 2 tl bakpoeder 110 gram (medjoul) dadels 75 gram kokosolie of olijfolie 2 el amandelschaafsel snufje zout Benodigdheden: Oven Beslagkom Staafmixer Mixer of garde Cakevorm Bakpapier Hoe maak je het? 1. Verwarm de oven voor op 180˚C. 2. Doe de dadels in een maatbeker. Pureer deze met de staafmixer en 2 eetlepels water tot puree. 3. Doe de eieren in de beslagkom en mix 1 minuut met een mixer. 4. Voeg daarna het amandelmeel en de plantaardige melk toe en mix 1 minuut. Voeg dan de koek en speculaas kruiden, bakpoeder, dadelpuree, kokosolie/olijfolie en zout toe. Mix het beslag een paar minuten goed door elkaar met een mixer. 5. Doe een velletje bakpapier in de cakevorm, zodat je de cake er straks makkelijk uit kan halen. Giet het beslag in de vorm en strijk het daarna glad met een spatel. 6. Garneer de cake met 2 eetlepels amandelschaafsel en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. 7. Laat de speculaascake een halfuur afkoelen voor je deze aansnijdt. Enjoy! Bron: zonderzooi.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|