MovementPro
  • Home
  • Diensten
    • Personal Training
    • MOM-FIT
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • Rooster
    • Acties >
      • Gift card
      • PROEFLESSEN
  • Succesverhalen
  • Team
    • OVER >
      • IMPRESSIE
      • EVENTS
  • ONLINE PORTAAL
  • MOVEMENTPRO BLOG
  • CONTACT
  • Vacature

BREAKFAST BOWL

22/7/2020

Comments

 
Foto
Aantal: 1 persoon (1 portie)

Ingrediënten:
- 250 gram magere kwark
- 100 gram nectarine
- 30 gram Bolletje krokante ontbijtgranen notenmix


Voedingswaarden per portie:
320                calorieën
43 gram          koolhydraten
6 gram            vetten
26 gram          eiwitten 
6 gram            vezels 


ENJOY! 

Foto
Comments

GEVULDE PAPRIKA'S

16/7/2020

Comments

 
GEVULDE PAPRIKA'S 
Foto
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 75 minuten 


Ingrediënten:
- 3 rode paprika’s
- 3 gele paprika’s
- olijfolie
- oregano
- 1 kleine ui; gesnipperd
- 500 gram (extra) mager rundergehakt
- 1 liter gezeefde tomaten
- 1 ½ el oregano
- 1 laurierblaadje
- 100 gram ongekookte zilvervliesrijst

 

Hoe maak je het?
- Verwar de oven voor op 180 – 200 C
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
- Giet voor de vulling de olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.
- Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper, de oregano en het laurierblad.
- Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.
- Vul de paprika's met de gehaktvulling. Leg de paprika's in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven.

Enjoy!

Voedingswaarden per portie:
260               kcal
22 gram        koolhydraten
10 gram        vetten
20 gram        eiwitten
5 gram          vezels

Foto
Comments

EIWITTEN

8/7/2020

Comments

 
Foto

​
Hoeveel eiwitten kan mijn lichaam opnemen?
​

‘Eiwitsynthese’ is eigenlijk een fancy woord om het opbouwen en herstellen van spieren mee te beschrijven. Tijdens de training ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Hoe harder je traint, hoe meer scheurtjes. Eiwitten herstellen deze scheurtjes en zorgen ervoor dat je spieren groter en sterker worden. Krijgen je spieren minder dan 25 gram na het trainen, dan kunnen de spierscheurtjes zich niet volledig herstellen. Eet je echter meer dan 35 gram eiwitten, dan hebben je spieren genoeg om te herstellen, en gaan de overgebleven eiwitten richting andere delen van je lichaam – óf richting de wc. Zo’n 25 tot 35 gram is dus het magische getal dat je in gedachten moet houden. Dat haal je bijvoorbeeld uit:

Voedingsmiddel
Eiwitten
3 hele eieren + 3 eiwitten
27 gram
250 gr Hüttenkäse
28 gram
250 gr magere kwark
27 gram
250 gr Griekse yoghurt + 1 handje noten
25 gram
1 scoop whey eiwit
25 gram
Het eten van een enorme steak helpt je lichaam dus niet veel meer dan een meer bescheiden stukje kipfilet. Sterker nog: eet je te veel eiwitten, dan is de kans groot dat je te weinig andere voedingsstoffen binnenkrijgt uit bijvoorbeeld groente, fruit, gezonde vetten en volkorenproducten. Ook hier zitten stoffen in die je spieren nodig hebben om te herstellen. Je hoeft je ook niet direct na je training op de eiwitten te storten: onderzoek toont aan dat je spieren nog tot 24 uur na het sporten gevoelig zijn voor eiwitopname.


Advies: het belangrijkste is je eiwitinname gedurende de dag. Probeer 3 (of meer) keer per dag 25 - 35 gram eiwitten per eetmoment te eten. Eet een van deze maaltijden binnen 2 uur na je training, dan zit je goed wat eiwitten betreft. 


Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

De dagelijkse aanbeveling voor eiwitten is minimaal 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Als sporter heb je meer spiermassa en zodoende behoefte aan meer eiwit. De richtlijn is 1,0-1,7 g/kg lichaamsgewicht, waarbij het voor krachtsporters eerder richting de 1,7 g/kg gaat. 

Bronnen van eiwit:


Dierlijke bronnen
Plantaardige bronnen
Vlees
Noten
Vleeswaren
Peulvruchten
Vis
Pompoenpitten
Eieren
Volkoren producten
Kaas
Spirulina
Melk
Quinoa
Melkproducten zoals kwark / yoghurt
Hennepzaad
Foto
Comments
<<Previous
    Foto
    MAURICE VAN LIEROP
    Foto
    NENA VAN VELDHOVEN
    Foto
    REGINA SMITS

    ​

    All
    FOOD
    SPORT

     

    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    August 2019


> Contact
​> Disclaimer

> Privacy
> Algemene voorwaarden
​

Social media
Volg ons ook op:
PARTNERS
> Recreatiegebied de IJzerenman 
> Het LoopCentrum
> Fresh
> Mariëlle van Tuel - Massage
> Strong Viking
> Villa Kempen-Broek
> Marissa Food and Lifestyle
​> Consumed.nl

SAMEN NAAR EEN FIT & GEZOND LEVEN!
"Durf jij de uitdaging aan? Neem dan snel contact op! Dan kunnen we samen gaan werken aan een gezonde leefstijl. Tijdens het proces van verandering zal team MovementPro jouw stok achter de deur zijn waarbij we je blijven motiveren en inspireren. Wacht niet en begin vandaag nog!''

Locatie
Geurtsvenweg 1 | 6006 SN weert


  • Home
  • Diensten
    • Personal Training
    • MOM-FIT
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • Rooster
    • Acties >
      • Gift card
      • PROEFLESSEN
  • Succesverhalen
  • Team
    • OVER >
      • IMPRESSIE
      • EVENTS
  • ONLINE PORTAAL
  • MOVEMENTPRO BLOG
  • CONTACT
  • Vacature