GEVULDE PAPRIKA'S Aantal: 6 personen Bereidingstijd: 75 minuten Ingrediënten: - 3 rode paprika’s - 3 gele paprika’s - olijfolie - oregano - 1 kleine ui; gesnipperd - 500 gram (extra) mager rundergehakt - 1 liter gezeefde tomaten - 1 ½ el oregano - 1 laurierblaadje - 100 gram ongekookte zilvervliesrijst Hoe maak je het? - Verwar de oven voor op 180 – 200 C - Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten - Giet voor de vulling de olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet. - Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper, de oregano en het laurierblad. - Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten. - Vul de paprika's met de gehaktvulling. Leg de paprika's in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven. Enjoy! Voedingswaarden per portie: 260 kcal 22 gram koolhydraten 10 gram vetten 20 gram eiwitten 5 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|