Aantal: 4 personen Ingrediënten: - 2 teentjes knoflook - 250 gram champignons - verse bieslook - 8 eieren - 1 el (15 ml) olijfolie - 200 gram baby spinazie - 5 ml citroensap - 115 gram gerookte zalmfilet - beetje peper en zout Geroosterde aardappelen: - 600 gram aardappelen in blokjes gesneden - 1 el (15 ml) olijfolie - paprika poeder Hoe maak je het? - Verwarm de oven voor op 260 graden. - Doe de aardappelen met 1 el olijfolie, paprika poeder en een beetje zout en peper in 1 of 2 pannen. Dek goed af met folie en plaats in de oven. Stoom de aardappelen gedurende 10 minuten. - Verlaag de oventemperatuur tot 218 graden. Verwijder de folie van aardappelen en schud de pan. Laat ze in de oven roosteren tot de aardappels zacht zijn (ong. 20 – 25 minuten). - Terwijl de aardappelen roosteren, breng je een kleine pan met water aan de kook. - Voeg de eieren voorzichtig toe aan kokend water en kook 4 – 5 – 6 – 7 minuten (ligt eraan hoe zacht je de binnenkant van de eieren wilt). Wanneer de eieren klaar zijn, spoel ze af onder koud water. - Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en bak de champignons tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat peper en zout. - Voeg de baby spinazie en knoflook toe aan champignons en bak tot de spinazie verwelkt is (je kunt dit afdekken met een deksel om dit te versnellen). - Pers de citroensap eroverheen. - Breng op smaak met wat zout en peper. - Schil de eieren en snijd ze in twee. - Doe de helft van de aardappelen in een kom, voeg de champignons, spinazie, eieren en plakjes gerookte zalm toe en werk af met wat verse bieslook. Enjoy!
Hoe maak je het: - Doe 150 gram kip onder de grill en zet de grill aan. Kruid de kip met cajun kruiden en wat zwarte peper. Ook kan je er voor kiezen om wat chili vlokken toe te voegen. Zodra er lichte strepen op komen en ze er voor ongeveer 8 minuten op hebben gelegen, haal je ze van de grill. Ze zijn nu nét gaar en lekker sappig. - Snijd je paprika's, ui, cherry tomaatjes en je avocado in blokjes - Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep 150 gram gekookte rijst in een schaaltje. - Bak de paprika's en de ui met wat olijfolie of ander bakvet in een grote wok pan. Doe dit tot de ui glazig is en de paprika's wat zacht. Strooi wat cajun kruiden en zwarte peper over de groenten. - Voeg alles bij elkaar en leg het leuk in je schaal. Eet smakelijk! Voedingswaarde per portie (zonder saus):
Bron: fitaddict Hoe maak je het: - Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af en zet even opzij. - Verhit een wok met wat olie en bak hierin eerst de kip bruin. Voeg de ui, de paprika en de bimi of broccoli toe. - Bestrooi het geheel met de Thaise wok kruiden. Op het laatst voeg je de noodles nog even toe en roerbak deze even kort mee. - Serveer de schotel met de bosuitjes erover heen gestrooid Eet smakelijk! Voedingswaarde per persoon: 422 kcal 67 gram koolhydraten 23 gram eiwitten 7 gram vetten |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|