Aantal: 4 personen Ingrediënten: - 2 teentjes knoflook - 250 gram champignons - verse bieslook - 8 eieren - 1 el (15 ml) olijfolie - 200 gram baby spinazie - 5 ml citroensap - 115 gram gerookte zalmfilet - beetje peper en zout Geroosterde aardappelen: - 600 gram aardappelen in blokjes gesneden - 1 el (15 ml) olijfolie - paprika poeder Hoe maak je het? - Verwarm de oven voor op 260 graden. - Doe de aardappelen met 1 el olijfolie, paprika poeder en een beetje zout en peper in 1 of 2 pannen. Dek goed af met folie en plaats in de oven. Stoom de aardappelen gedurende 10 minuten. - Verlaag de oventemperatuur tot 218 graden. Verwijder de folie van aardappelen en schud de pan. Laat ze in de oven roosteren tot de aardappels zacht zijn (ong. 20 – 25 minuten). - Terwijl de aardappelen roosteren, breng je een kleine pan met water aan de kook. - Voeg de eieren voorzichtig toe aan kokend water en kook 4 – 5 – 6 – 7 minuten (ligt eraan hoe zacht je de binnenkant van de eieren wilt). Wanneer de eieren klaar zijn, spoel ze af onder koud water. - Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en bak de champignons tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat peper en zout. - Voeg de baby spinazie en knoflook toe aan champignons en bak tot de spinazie verwelkt is (je kunt dit afdekken met een deksel om dit te versnellen). - Pers de citroensap eroverheen. - Breng op smaak met wat zout en peper. - Schil de eieren en snijd ze in twee. - Doe de helft van de aardappelen in een kom, voeg de champignons, spinazie, eieren en plakjes gerookte zalm toe en werk af met wat verse bieslook. Enjoy!
|
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|