VEGAN KIP - KERRIE
Aantal: 3 porties Ingrediënten: 2 bosuitjes 1 rode paprika 150 gram zilvervliesrijst 100 gram ongezouten cashewnoten 1 verpakking plantaardige kipstukjes (de Vegetarische slager) 200 gram sugarsnaps 2 handjes (50 gram) verse spinazie 1 tl kurkuma 2 el kerriepoeder 1 tl paprikapoeder 400 ml kokosmelk light 1 handje (15 gram) rozijnen Hoe maak je het? 1. Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika in grove stukken. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart. 2. Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en voeg de plantaardige kipstukjes toe. Bak ze samen met de sugarsnaps, paprika, kurkuma-, kerrie- en paprika- poeder in 4 minuten goudbruin. 3. Voeg daarna de kokosmelk light toe en zet het vuur lager. 4. Laat alles nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus kan indikken. 5. Voeg de rozijnen en de spinazie op het laatst toe en laat ze nog even mee verwarmen. 6. Pak een diep bord, serveer de kerrieschotel met rijst. Garneer met de geroosterde cashewnoten en bosui Eet smakelijk! Bron: lisagoesvegan.com Voedingswaarde per portie: 622 kcal 66 gram koolhydraten 27 gram vetten 25 gram eiwitten 7 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|