RIJKGEVULDE MAALTIJDSOEP MET KIP, MAÏS, ZOETE AARDAPPEL EN RIJST Aantal: 4 personen Ingrediënten: - 200 gram zilvervliesrijst - 385 gram kipdijfilet - 400 gram zoete aardappel - 250 gram cherrytomaten - 300 gram maiskorrels in blik - 2 el zonnebloemolie - 2 tl milde paprikapoeder - 1¼ liter water - 1 Maggi kippenbouillontablet minder zout - 1 limoen Hoe maak je het? - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken. - Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. - Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. - Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen. Enjoy! Bron: ah.nl Voedingswaarde per portie: 595 kcal 74 gr koolhydraten 19 gram vetten 27 gram eiwitten 9 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|