WOK GERECHT - BLOEMKOOLRIJST MET GEBAKKEN ZALM & SPINAZIE Ingrediënten: - 2 zalmfilets - 400 gram bloemkoolrijst - 200 gram verse spinazie - 8 kleine zoete cherry tomaatjes - 1 sjalot - 75 gram Feta - 1 el (15 ml) sojasaus - klein scheutje sesamolie .Hoe maak je het? - Verhit 1 el (15 ml) olie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar. - Snipper de sjalot en verhit weer 1 el olie in een wokpan en fruit de sjalot kort aan. - Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. - Breng het geheel op smaak met een snufje peper en sojasaus. - Halveer de cherrytomaatjes en bak ze een paar minuten mee. - Trek de gebakken zalm met twee vorkenn uit elkaar. - Verdeel de spinazie wok en gebakken zalm over twee borden en sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en genieten maar! Voedingswaarde per portie: 429 kcal 11 gram koolhydraten 26 gram vetten 38 gam eiwitten Bron: Beaufood.nl |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|