Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: · 300 gram kipfilet(blokjes) · 1 zak (400 gram) gemengde sla · 250 gram shiitakes · 250 gram groene asperges · 250 gram taugé · 1 limoen · 1 bosui · 40 gram cashewnoten (ongezouten, ongebrand) · 8 el sojasaus (natrium arm) · 1 cm verse gember · 2 teentjes knoflook Hoe maak je het? 1. Bak de kipfilet in een beetje olijfolie. 2. Snijd de shiitakes doormidden. 3. Maak de Teriyaki saus door de sojasaus, gember, knoflook en limoensap te mengen. 4. Doe de shiitakes bij de kip en voeg de saus toe. 5. Kook de groene asperges 2 minuten zodat ze nog knapperig blijven. Giet af. 6. Bak de taugé nog 1 minuutje mee met de kip. 7. Verdeel de sla over de borden en leg hier de Teriyaki kip en de asperges op. 8. Garneer met cashewnoten en wat ringetjes bosui. ENJOY! Bron: tastyfoodsome.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|