Erwtensoep Hoe maak je het? - Spoel de spliterwten schoon en doe ze in een ruime pan. Voeg 1250 ml koud water en de bouillonblokjes toe en laat aan de kook komen. - Laat dit ongeveer anderhalf uur koken en roer het regelmatig goed door. De spliterwten koken allemaal kapot waardoor je een groene puree overhoudt. Dit is de basis van je erwtensoep. - Snijd de prei in ringen van 0,5 tot 1 cm breed. Spoel de ringen goed af zodat al het eventuele zand eruit is. - Schil de aardappel, winterpeen en de knolselderij. Snijd ze in kleine blokjes. - Hak de bladselderij grof. - Voeg 20 minuten voordat de soep klaar is de rookworst, aardappel, groente en bladselderij toe. - Haal op het eind de rookworst uit de soep en snijd deze in dunne plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep. - Maak de soep eventueel verder op smaak met peper en zout. Zelf hebben we er niets aan toegevoegd, omdat we hem prima op smaak vonden. Enjoy! Voedingswaarde per persoon: 397 calorieën 24,7 gram eiwitten 54,0 gram koolhydraten 8,6 gram vetten 7,3 gram vezels Bron: projectgezond.nl |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|