Hoe maak je het?
1.Maak de kippendijen schoon en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Marineer de kippendijen in een scheutje olie met de ras el hanout kruiden. 2.Laat een (hapjes)pan goed heet worden en bak de kippendijen op hoog vuur rondom bruin. Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg. 3.Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik voor de bereiding kippenbouillon in plaats van water. Maak 25 à 50 milliliter bouillon extra om straks bij de pompoenstoof te gieten. 4.Snipper de uien en hak de knoflook fijn. 5.Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd ze in blokjes. 6.Verhit een scheutje olie in de pan waarin ook de kip gebakken is. Fruit de ui en knoflook daarin aan. 7.Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee. 8.Doe de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door. 9.Voeg 25 milliliter van de kippenbouillon toe en laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Voeg indien nodig een extra scheutje bouillon toe. 10.Wel de rozijnen in warm water en hak de koriander fijn. Roer zowel de rozijnen als de koriander door de couscous. Maak de couscous verder op smaak met wat peper en een paar druppels citroensap. 11.Voeg de stukjes kip de laatste 5 minuten bij de pompoenstoof. Laat de deksel eventueel van de pan als de stoof nog te nat is. 12.Schep de couscous op de borden en beleg met een schep pompoenstoof. Garneer desgewenst met koriander en een schijfje citroen. Enjoy! Bron: projectgezond.nl Voedingswaarde per portie: 498 calorieën 26 gram eiwitten 65 gram koolhydraten 13 gram vetten 16 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|