CLUBSANDWICH MET KIPFILET, EI & SLA
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: - 4 scharreleieren - 12 sneetjes volkoren brood - 130 gram verse groentespread gegrilde paprika-wortel - 40 gram veldsla - 8 plakjes gebraden kipfilet Hoe maak je het?
1. Kook de eieren in 8 minuten hard (of als je een zacht gekookt eitje wilt: 5 minuten). Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakken. 2. Rooster de sneetjes brood. Besmeer ⅔ van de sneetjes met de groentespread. 3. Beleg de helft van de besmeerde sneetjes met wat sla en de kipfilet. Dek af met de rest van de besmeerde sneetjes met de paprikaspread naar boven. 4. Beleg met de plakjes ei en nog wat sla. 5. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en dek af met de onbesmeerde sneetjes brood. Tip: Je kunt alle kanten op met een clubsandwich. Gebruik bijvoorbeeld zuurdesembrood i.p.v. volkoren brood, rucola sla, vlees(vervangers), vis (gerookte zalmfilet), gegrilde groenten en/of rauwkost. Zo creëer je je eigen favoriet! In plaats van paprikaspread kun je ook muhammara, humus, avocado, zuivelspread light of hüttenkäse (cottage cheese) gebruiken! Enjoy! Bron: allerhande.nl Voedingswaarde per portie: 435 kcal 45 gram koolhydraten 28 gram eiwitten 14 gram vetten 8 gram vezels Aantal: 8 porties
Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten:
Kleine ovenschaaltjes (diameter 10 cm) Bakpapier Hoe maak je het? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven. 2. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed. Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. 3. Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls. Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander. Bron: allerhande.nl Voedingswaarde per portie: 265 kcal 27 gram koolhydraten 10 gram eiwitten 11 gram vetten 6 gram vezels HEALTHY SUMMER SALAD
Voedingswaarden per portie: 225 kcal 12 gram koolhydraten 11 gram eiwitten 14 gram vetten 2 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|