PARELCOUSCOUS MET COURGETTE & ZONGEDROOGDE TOMAAT
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: · 2 liter water · 200 gram parel couscous · 70 gram tomatenpuree · 200 gram verse peultjes · 2 courgettes · 295 gram zongedroogde tomaten · 15 gram verse munt · 2 el rode wijnazijn · 165 gram groene olijven met knoflook · 2 el (olijf)olie · 200 gram witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat Benodigdheden: keukenmachine Hoe maak je het? 1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn. 2. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper. TIP: Je kunt ook 300 gram ‘normale’ couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je iets minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan. Enjoy! Bron: allerhande.nl Voedingswaarde per portie: 585 calorieën 58 gram koolhydraten 28 gram vetten 23 gram eiwitten |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|