WORTEL - KOKOS - GEMBER SOEP Aantal: 5 personen Ingrediënten: - 1 kg wortel - 400 ml kokosmelk (light) - 400 ml water - 4 grote uien - 5 teentjes knoflook - 3 cm verse gember (fijn gehakt) - 2 el groenten bouillonpoeder (natriumarm) - 200 g kikkererwten - 1 el komijnpoeder - snuf chilivlokken (of poeder) - zonnebloemolie Hoe maak je het? - Schil de wortel en snijd het hierna in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd deze in stukken, maak ook de teentjes knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd ten slotte de gember in kleine stukjes. - Zet een ruime soeppan op het vuur met een scheut zonnebloemolie. Fruit de uien, de knoflook en de gember 5 minuten aan op middelhoog vuur, roer goed door zodat het niet aanbrand. Voeg de wortels toe en bak het nog 3 minuten mee. - Voeg de kokosmelk, het water en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuutjes zachtjes doorkoken. De soep is klaar wanneer de wortel helemaal zacht en gaar is. - Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze daarna droog met wat keukenpapier. Verhit terwijl de soep kookt een halve el olie in een koekenpan. - Rooster de kikkererwten met de chilivlokken en het komijnpoeder tot de kikkererwten krokant zijn. - Pureer de wortelsoep met een staafmixer of in een keukenmachine. Serveer de soep met wat plukjes peterselie en de geroosterde kikkererwten. Enjoy! Bron: etenmetroos.nl Voedingswaarde per portie: 175 kcal 20 gram koolhydraten 5,8 gram vetten 6 gram eiwitten 10 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|