VENKEL: waar is deze groente goed voor? Venkel is een groente die je wellicht niet snel in de supermarkt zult pakken, toch is deze groente supergezond! Niet alleen de venkel kun je eten, maar ook de venkelzaadjes en het groen. Dit gezonde zaad wordt vaak gebruikt voor venkelthee, die lichtzoet naar anijs smaakt.
Venkel bevat vele vitamines en mineralen waaronder: - Vitamine C - Vitamine B1 en B2 - Calcium - Kalium - Jodium Daarnaast wordt de gezonde groente in verband gebracht met een vermindering van buikklachten. Bij te snel, pittig en onregelmatig eten kan venkel helpen om maag- en darmklachten wat te verzachten. Daarnaast kan de groente helpen om gasvorming wat te verminderen. Voedingswaarde venkel per 100 gram: 31 kcal 0,2 gr vet 7 gram koolhydraten 3,1 gram vezels 1,2 gram eiwitten VENKELSALADE MET APPEL
Hoe maak je het?
· Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen op een keukenpapiertje. · Was de venkel en snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant af. · Snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne plakjes. · Was de appel en snijd ook deze in dunne plakjes. · Meng de azijn met een flinke scheut olijfolie. · Doe de venkel, appel, rucola, amandelen en rozijnen in een kom en meng met de dressing. Enjoy! Bron: chickslovefood.com |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|