Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: - 2 rode paprika’s - 4 (grote) (vlees)tomaten - 250 - 500 ml water (ligt eraan hoe dik je de soep wilt) - 1 groentebouillon blokje - 1 el (15 ml) olijfolie of vloeibare bakboter - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 1 tl oregano of Italiaanse kruiden - 1 tl basilicum - snufje peper en zout Hoe maak je het? - Snijd de paprika’s, tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes. - Giet een 1 el (15 ml) (olijf)olie of vloeibare bakboter in een soeppan en bak de ui en knoflook. - Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak nog 2-3 minuten mee. Daarna kunnen de rest van de ingrediënten erbij. - Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voedingswaarde per portie: 153 calorieën 14 gram koolhydraten 8 gram vetten 4 gram eiwitten 5 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|