POMPOEN PUREE Een (gezonde) groentevariant van de aardappelpuree Aantal: 2 porties Ingrediënten: - 500 gram (fles)pompoen (blokjes) - 2 teentjes knoflook - ½ ui - ½ el olijfolie - ½ kleine bloemkool - snufje peper en zout - toppings: tuinkers, chilipoeder en/of olijfolie Hoe maak je het? - Verwarm de oven voor op 220 graden. - Leg de blokjes pompoen in een ingevette bakplaat of ovenrooster, bekleed met bakpapier. - Doe de knoflookteentjes en gesneden ui in een beetje aluminiumfolie, besprenkel met de olie en vouw dicht. Leg dit tussen de pompoenblokjes. - Zet dit alles voor 30 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is. - Stoom (of kook) de bloemkool totdat deze helemaal zacht is. - Doe de geroosterde pompoen, knoflook, ui, bloemkool, boter en peper en zout in een keukenmachine en mix tot een romige puree. - Top met chilipoeder, olijfolie en tuinkers. Bron: degroenemeisjes.nl Voedingswaarde per portie: 125 calorieën 11 gram koolhydraten 6 gram vetten 5 gram eiwitten |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|