Wat heb je nodig? Aantal: 2 personen - 1 courgette - 1 kipfilet (150 - 300 gram) - 200 gram kastanjechampignons - 2 bosuien - 100 gram tauge - Kruiden: kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout - 1/2 rode peper - 3 cm verse gember - 2 eetlepel sesamolie - 2 eetlepel sojasaus - 2 eieren Optioneel: - Verse koriander - 1 handje (15 – 20 gram) cashewnoten Hoe maak je het? 1. Maak slierten van de courgette met behulp van een spirelli. Heb je geen spirelli in huis, dan kun je met een scherp mes hele dunne plakken en vervolgens slierten snijden. Zet dit even apart. Tip: bestrooi de courgette met wat zout en laat dit 10 minuten (liefst nog iets langer) intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de courgette, dat is fijn straks bij het bakken. Daarna kun je de courgette uitknijpen of droog deppen. 2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Verwarm wat olijfolie in een (wok)pan en bak de kip gaar en krokant in c.a. 10 minuten. 3. Kluts in de tussentijd het eitje in een kom, breng op smaak met peper en zout en roerbak dit in een apart pannetje. Maak daarna de marinade door de sesamolie, sojasaus, vers geraspte gember en een half, fijngesneden rode pepertje met elkaar te mengen. 4. Snijd daarna de bosui in ringetjes en de champignons in plakjes of partjes. Voeg dit toe aan de gebakken kipfilet en roerbak een paar minuten mee. Voeg daarna de courgette slierten, taugé en roerei toe en bak dit ook c.a. 3 minuten mee. Niet te lang, de courgette noodles mogen iets zachter worden maar moeten nog wel voldoende stevigheid hebben. 5. Als laatste voeg je de Oosterse marinade toe aan het geheel (let op: giet eerst het eventuele vocht van de groenten nog even af). Verdeel de Oosterse courgette noodles over de borden of kommetjes. Maak het gerecht af met fijngesneden, verse koriander en fijngemaakte cashewnoten. |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|