Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten Ingrediënten: · 130 gr zilvervliesrijst of basmatirijst · 1 ui · 1 teentje knoflook · 150 gram perziken (uit blik) · 200 gr kipfilet · 1 theelepel paprikapoeder · 30 gr bosui · 70 gram tomatenpuree · sambal (optioneel) Hoe maak je het? · Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm met de deksel op de pan. · Snipper de ui en hak de knoflook fijn. · Snijd de perziken in kleine stukjes en bewaar het sap. Snijd de bosui in ringen. · Snijd de kip in blokjes en kruid het met de paprikapoeder en wat peper en zout. · Bak de kip op hoog vuur gaar, haal het uit de pan en dek af met aluminiumfolie. · Fruit de ui en knoflook even aan en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat dit nog een paar minuten meebakken. · Voeg wat sap van de perziken toe om een mooie saus te krijgen. · Proef de saus en voeg naar wens wat zuur (citroensap) en/of pit (sambal) toe. · Voeg tot slot de perzik en bosui toe en laat even mee verwarmen. · Serveer de kip pilav met rijst. Enjoy! Bron: projectgezond.nl Voedingswaarde (per persoon) · 487 calorieën · 31,5 gram eiwitten · 68 gram koolhydraten · 8 gram vetten · 3,5 gram vezels |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|