HALLOUMI SALADE MET GRANAATAPPEL EN AVOCADO Aantal: 2 personen Ingrediënten: - 100 gram quinoa - 100 gram halloumi - 2 stengels lente ui - 1 avocado - 50 gram granaatappel pitjes - 2 grote handen rucola - sap van ½ citroen - snufje peper Ingrediënten voor de Yoghurt dressing: - 2 el (30 gram) magere kwark, yoghurt of plantaardige yoghurt zoals soja yoghurt - 1 theelepel zat’atar (kruidenmix) Hoe maak je het? - Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de halloumi in plakjes. Verhit een (grill) pan met olie en bak/grill de halloumi in 10 minuten om en om tot de plakken een bruin en een beetje krokant korstje hebben. - Snijd de lente ui in ringen en de avocado in plakken. Verdeel een handje rucola over de bordjes en verdeel hier volgens de quinoa, lente ui, avocado en plakken halloumi over. Garneer met granaatappel pitjes en breng op smaak met wat peper. - Meng de yoghurt met de zat’atar en besprenkel over de salade. Eet smakelijk! Voedingswaarde per portie: (incl. yoghurtdressing) 501 calorieën 45 gram koolhydraten 26,5 gram vetten 21 gram eiwitten 10 gram vezels Bron: feelgoodbyfood.nl |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|