Bereidingstijd: 25 minuten Aantal: 3 personen Ingrediënten: - 3 porties zilvervliesrijst (neem ±50 – 60 gram ongekookte rijst per persoon) - 2 uien (100 gram) - 3 – 4 teentjes knoflook - 1 grote (400 - 500 gram) broccoli - stukje verse gember - 3 handjes (±45 gram) (geroosterde, ongezouten) cashewnoten - 2 – 3 el soja saus (natrium arm) - beetje olijfolie - sesamzaadjes Hoe maak je het? - Begin met het koken van de zilverliesrijst volgens de verpakking. - Snijd intussen de uien in dunne plakjes. - Fruit de ui 8-10 minuten in een grote koekenpan op middelhoog vuur. - Hak intussen de knoflook fijn en rasp gember. - Snijd broccoli in roosjes. - Als de ui doorschijnend is, voeg dan de knoflook, gember en broccoli toe. Daarna roeren. - Voeg ¼ kopje water (of groentebouillon) toe, dek af en laat de broccoli 5 minuten stomen, af en toe roerend. (Belangrijk: houd het in de gaten en voeg indien nodig meer water / bouillon toe om te voorkomen dat de pan uitdroogt). - Voeg de cashewnoten en soja saus toe. (Begin met 2 eetlepels soja saus en voeg er desgewenst meer toe). - Roer goed en verwarm nog 2-3 minuten of tot broccoli de gewenste zachtheid heeft. - Serveer bestrooid met sesamzaadjes op een warm bedje van zilvervliesrijst. ENJOY! Voedingswaarden per portie: 337 Calorieën 54,3 gram Koolhydraten 8,3 gram Vetten 12,3 gram Eiwitten 6,7 gram Vezels Bron: HelloFresh. |
MAURICE VAN LIEROP
NENA VAN VELDHOVEN
REGINA SMITS
January 2022
|