MovementPro
  • Home
  • KORTINGSACTIES
  • Diensten
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • INTENSE
      • Rooster
      • STRONG VIKING
  • Personal Training
  • Succesverhalen
  • OVER
    • Team >
      • Maurice van Lierop
      • Regina Smits
      • Sandra de Louw
      • Nena van Veldhoven
    • Impressie
    • MOVEMENTPRO BLOG
    • EVENTS
  • Acties
    • Gift card
    • PROEFLESSEN
  • Contact
  • ONLINE PORTAAL

BROCCOLI BURGERS

28/1/2021

Reacties

 
BROCCOLI BURGERS MET MADRAS - MAYO 
Foto
​Ingrediënten:
- 450 gr broccoli
- 400 gr kikkererwten – (uitlek gewicht: 240 gram)
- 2 lente uien
- 1 ei
- 6 el bloem
- snufje peper & zout
optioneel: kiemgroenten (alfalfa) 
 
Ingrediënten voor de madras-mayo:
- 1 flinke tl madras currypasta
- 2 el 3% vet Calve mayonnaise of Halvanaise
- 1 el (magere) yoghurt of kwark


Hoe maak je het?
- Snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes in een pan met ruim water beetgaar.
- Giet de broccoli af. Schenk het vocht uit het blik kikkererwten en spoel na met water. Schep de kikkererwten bij de broccoli en stamp alles fijn met (bijvoorbeeld) een pureestamper. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken, maar zorg dat je het mengsel niet te fijn pureert.
- Voeg het ei, de bloem en een snufje peper en zout toe.
- Snijd de lente uien klein en meng dit erdoor.
- Kneed alles met de hand door elkaar en voeg eventueel nog wat bloem toe als het mengsel te nat is. Je wilt geen droge burgers, maar je moet er wel ballen van kunnen vormen.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan. In mijn pan passen drie burgers, dus pak er als dat nodig is een tweede koekenpan bij. Vorm vier ballen van het broccoli mengsel en druk ze in de pan plat tot burgers, met een dikte van ongeveer 2 tot 3 cm.
- Bak de burgers aan beide kanten 3 minuten op laag tot medium vuur. Schep ze tussentijds voorzichtig om met een spatel.
- Maak ondertussen de madras-mayo door de ingrediënten door elkaar te mengen. Te pittig? Voeg dan nog wat yoghurt toe. Voor meer pittigheid voeg je nog wat currypasta toe.
- Serveer de broccoli burgers met de madras-mayo en eventueel wat kiemgroenten zoals alfalfa!

Enjoy! 

 
Bron: beaufood.nl

Foto
Reacties
    Foto
    MAURICE VAN LIEROP
    Foto
    NENA VAN VELDHOVEN
    Foto
    REGINA SMITS

    ​

    Alles
    FOOD
    SPORT

     

    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    Augustus 2019


> Contact
​> Dysclaimer

> Privacy 
> Algemene voorwaarden
​

Social media
Volg ons ook op:
PARTNERS
> Recreatiegebied de IJzerenman 
> Het LoopCentrum
> Fresh
> Mariëlle van Tuel - Massage
> Strong Viking
> Villa Kempen-Broek
CONTACT
SAMEN NAAR EEN FIT & GEZOND LEVEN!
"Durf jij de uitdaging aan? Neem dan snel contact op! Dan kunnen we samen gaan werken aan een gezonde leefstijl. Tijdens het proces van verandering zal ik de stok achter de deur zijn en zal ik je blijven motiveren en inspireren. Wacht niet en begin vandaag nog!''

Locatie
Geurtsvenweg 1 | 6006 SN weert


  • Home
  • KORTINGSACTIES
  • Diensten
    • Duo-Fit
    • Small Group-Fit
    • Fit aan huis
    • 50+ Fit & Vitaal
    • GROEPSLESSEN >
      • Bootcamp
      • Obstacle Bootcamp
      • Box-Fit
      • INTENSE
      • Rooster
      • STRONG VIKING
  • Personal Training
  • Succesverhalen
  • OVER
    • Team >
      • Maurice van Lierop
      • Regina Smits
      • Sandra de Louw
      • Nena van Veldhoven
    • Impressie
    • MOVEMENTPRO BLOG
    • EVENTS
  • Acties
    • Gift card
    • PROEFLESSEN
  • Contact
  • ONLINE PORTAAL